Direnç Lastiği

Direnç bandı güçlü kauçuk malzemeden üretilen ve genellikle pilates sporunda kullanılan kolay taşınabilir bir spor malzemesidir.
Evde kolayca uygulanabilen egzersizler için ideal özelliklere sahip bu bantlar renklerine göre sınıflandırılır.
Sarı ve yeşile yakın tonlardaki direnç bantları en az seviyede dirence sahip bantlardır.
Kırmızı ve turuncu renkler orta zorlukta direnç seviyesine sahipken, mavi ve siyah tonlarındaki koyu renk bantlar ise en yüksek dirence sahiptir. Bu nedenle, egzersiz yaparken bulunduğunuz seviyeye en uygun renkteki bantları kullanmanız gerekir. Seviyeniz ilerledikçe daha fazla direnç gerektiren ve kaslarınızı daha fazla çalıştıran komplike pilates direnç lastiklerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca direnç bandı bacak egzersizleri mekik, futbol, fitness ve aerobik gibi çok farklı spor faaliyetleri için de tercih edebileceğiniz kullanışlı bir ekipmandır.

DİRENÇ BANTLARINDA VE LASTİKLERİNDE HANGİ KG SEÇİLMELİ?

Calisthenics, fitness ve jimnastik gibi pek çok spor aktivitesi için tercih edilen direnç lastiklerinin sertliği kilogram olarak ifade edilir. Bu değer lastiğe uygulanabilen kuvvetin değerini gösterir. Yani güçlü direnç seviyesine sahip lastikler daha yüksek kilogram değerine sahipken, direnç seviyesi düşük lastiklerin kilogram değeri de düşüktür. Düşük seviyedeki bir direnç bandı 25 kg değerine karşılık gelirken, orta seviyedeki bir direnç bandı 35 kg değerindedir. Ayrıca yüksek seviyedeki bir direnç bandı 45 kg, en yüksek seviyedeki ise 60 kg olarak ifade edilir. Direnç bantlarının uzunluğu ise genellikle 120 – 190 cm arasında değişir.

DİRENÇ BANDI & LASTİĞİ SATIN ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER NELERDİR?

Direnç bandı egzersizleri için uygun olan bu ürünü esneme, germe ve diğer zorlayıcı hareketlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte direnç bandı satın almak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli ayrıntılar mevcuttur. Bu önemli noktalar aşağıdaki gibi listelenebilir:
Direnç bandı satın alırken hangi spor aktivitesinde kullanacağınızı ve hangi direnç seviyesinde olduğunuzu mutlaka kontrol etmelisiniz.
Ayarlanabilir direnç seviyesine sahip lastikleri satın almaya öncelik verebilirsiniz. Böylece farklı zorluklar gerektiren aktiviteleri deneme fırsatı elde edebilirsiniz.
Direnç bandı hareketleri vücudu zorlayıcı özelliklere sahip olduğu için, bedeninize uygun ekipman satın almaya özen göstermelisiniz. Uzun ömürlü bir kullanım için kaliteli malzemelerden yapılmış bir direnç lastiği satın almalısınız.

Egzersiz performansınızı artırmak için kendi boyunuza uygun direnç lastiklerini tercih etmelisiniz.

CALİSTHENİCS İLE NASIL KULLANILIR?
Kendinizi bu spor dalında geliştirmek istiyor ve bir sonraki seviyeye geçmek istiyorsanız bu ekipman tam size göre! Gerek ‘’Muscle Up’’ gerek ‘’Tek Kol Barfiks’’ gibi ileri seviye hareketlerde size çokca yardımı olucaktır.

Bunlarla birlikte akrobasi hareketleri olan ‘’Planche, Front Lever’’ hareketlerinde sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Kullanım şekillerini YouTube Kanalımızdan bakabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir