Orta Seviye Calisthenics

ORTA SEVİYE CALISTHENICS

BEON ekibinden herkese selamlar bu blog umuzda orta seviye bir Calisthenics sporcusunun genel antrenman türlerinden bahsedeceğiz.

Bildiğiniz üzere Calisthenics vücut ağırlığımız ile yapılabilir egzersizlerin toplamından oluşmaktadır. Calisthenics sporunda da her spor dalında olduğu gibi başlangıç seviyesinde hızlı bir gelişim sağlanmaktadır. Fakat seviye artışıyla beraber bu durum değişmektedir. Gelişim hızının yavaşlaması ile beraber kolay gelmeye başlayan hareketlerin planlanamaması sonucunda oluşan duraklama can sıkıcı bir hal alabilir. Bu durumu düzeltmenin ve antrenmanlardan maximum verim alabilmenin bazı yolları mevcuttur bunlardan bir tanesi hareket varyasyonları.


Örneğin;

Pull up hareketinden yola çıkacak olursak bu hareketin farklı tutuş (close grıp,wide grip vb.) ve farklı çekiş türlerini (chın up,austuralıan pull up vb.) uygulayarak gelişimi tetikleyebilir ve hızlandırabilirsiniz. Ya da doğru çalışma planlamaları (maximum barfiks sayınızın belirli miktarı ile setler oluşturma) ve izole egzersizler ile gelişim sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir