Streetlifting Nedir?

Streetlifting Nedir?

İki hareket içerir: Pull-up (Chin-up) ve ağırlıklı dips. ISF versiyonuna göre Streetlifing’in 2 çeşiti vardır. Bunlar:


– StreetLifting Klasik.

Sporcular sırayla 2 egzersiz yaparlar: Pull- up ve Dips. Ağırlıkla hareketleri yapmadan önce size 3 deneme hakkı (Raunt) verilir. Ağırlıklar, sporcunun istediği kiloya göre ayarlanır ve sporcunun kemerine sabitlenir. Hakemler tarafından sayılan egzersizlerdeki maksimum sonuçların toplamı sıralamaya dahil edilir. Ve uygun sıralama ile birinci seçilir.


– StreetLifting MultiLift.

Sporcular sırayla 2 egzersiz yaparlar: Pull-up (ağırlıklı çekiş) ve Dips (ağırlıklı itişler). Sporcu, maksimum tekrar sayısını gerçekleştirmesi için 1 deneme (tur) hakkı vardır. Denemden (raunt) öncesi hazırlanan ağırlık, sporcunun kemerine sabitlenir. Hakemler tarafından sayılan egzersizlerdeki en iyi sonuçların toplamı sıralamaya dahil edilir. Böylelikle yarışma tamamlanmış olur.


– International Streetlifting Federation ISF, Uluslar arası StreetLifing sporcularını birleştiren, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. ISF, dünyada StreetLifting yarışmalarını düzenleyen ve yöneten tek tanınmış uluslararası kuruluştur.

Uluslar arası StreetLifting federasyonu, kurulduğu andan itibaren ciddi ve sistemli bir çalışma yürütüyor, böylece bu branşı yapan sporcuların, spora verdikleri emeklerin karşılığını verdirtmeyi amaçlıyor.

StreetLifting yarışmaları, aslında mantığı Powerlifting yarışmaları ile aynı. Sadece yapmış olduğunuz hareketler değişik, fakat kurallar, deneme hakları (raunt) sistemi tıpa tıp aynı. Her iki branşta da 3 deneme hakkı ve bu haklar arasında sporcuların en yüksek kaldırdığı ağırlık sayılır. Siklet ve kurallamalara göre birinciler seçilir.

Powerlifting sporunda Bench press, Deadlift ve Squat varsa, Streetlifting sporunda Pull up, Dips ve Squat (Bazı yarışmalara ekleniyor.) Bu şekilde yarışmalar düzenleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir